Kolejny sukces Stowarzyszenia Koniczyna z Morzęcina Małego!

Kolejny sukces Stowarzyszenia Koniczyna z Morzęcina Małego!

 Szpinak i potrawy ze szpinakiem podbijają Polskę :-)

 

            W tegorocznej edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” do "Perły 2014" z terenu Gminy Oborniki Śląskie zostało nominowane Stowarzyszenie Koniczyna z Morzęcina Małego.

            13 września 2014 roku odbyło się posiedzenie Kapituły XIV edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Zdobywcą „Perły 2014” z Dolnego Śląska, w kategorii potrawa zostało Stowarzyszenie Koniczyna za  krem szpinakowy i comber z królika ze szpinakiem w sosie własnym.

            Uroczyste podsumowanie i wręczenie statuetek odbędzie się podczas MTP,  w dniu 28 września 2014 roku w Poznaniu, o godzinie 13.00 w pawilonie 11 (iglica).

Zwycięzcom gratulujemy kolejnego sukcesu, a miłośników dobrego jedzenia zapraszamy na Targi do Poznania.