Serdecznie zapraszamy na warsztaty pt.: "Od ziarenka do bochenka. Tradycyjny wypiek ekologicznego chleba".
W trakcie warsztatów dowiemy się jakie są podstawowe gatunki zbóż uprawiane w naszym kraju, jak dawniej robiono z nich mąkę, przybliżymy historię wypieku chleba, poznamy proces wyrabiania ciasta chlebowego, które każdy uczestnik będzie mógł upiec w tradycyjnym piecu chlebowym opalanym drewnem. Prosimy o wygodny plenerowy strój.
Terminy warsztatów: 5,6,7,8,9,19,20,21,22,23,26,27 Sierpień 2013
godz.: 10.00 - 15.00
Miejsce: ul.Akacjowa 1, Jary
Prowadzący: Agata Remian, Małgorzata Remian
Prowadzący: Agata Remian, Małgorzata Remian
Wstęp wolny.
Ilość miejsc ograniczona - decyduje kolejność zgłoszeń, które prosimy wysyłać drogą mailową na adres: chlebowachatkawjarach@gmail.com
29-07-2013