KLAUZULA INFORMACYJNA

Zmiana polityki prywatności

Drogi Użytkowniku,

Chcielibyśmy poinformować, że zaktualizowaliśmy Politykę prywatności naszego Serwisu. W poniższym dokumencie wyjaśniamy w sposób przejrzysty i bezpośredni jakie informacje zbieramy i dlaczego to robimy.

Zapisy w Polityce prywatności wynikają z konieczności dostosowania naszych działań oraz dokumentacji do wymagań europejskiego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (RODO), które jest stosowane od 25 maja 2018 r. Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych i w celach analitycznych przez Urząd Miejski w Obornikach Śląskich oraz przez zaufanych partnerów.

Administratorem danych osobowych Użytkowników Serwisu Urzędu Miejskiego w Obornikach Śląskich zwanego dalej Serwisem jest:
Burmistrz Obornik Śląskich,
z siedzibą  w Obornikach Śląskich przy ul. Trzebnickiej 1.

Zaufani partnerzy:

Administrator – Burmistrz wyznaczył inspektora ochrony danych osobowych, z którym można się skontaktować poprzez email iod@oborniki-slaskie.pl, lub pisemnie na adres siedziby administratora. Z inspektorem ochrony danych osobowych można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z  praw związanych z przetwarzaniem.

Każdemu Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do jego danych, prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych oraz prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych

Pliki cookies oraz dane użytkowników wykorzystywane są w celu:
a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

"Cookies" (ciasteczka) co to takiego?
"Cookies" (ciasteczka) są to pliki tekstowe wysyłane przez odwiedzane strony internetowe i przechowywane na komputerze Internauty. Domyślne parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwisowi, który je wcześniej utworzył.
Przykłady wykorzystania plików cookies na stronach:

  • przy informacjach na temat bieżącej sesji przeglądania.
  • mierzenie ruchu użytkownika na stronach za pomocą statystyk,
  • zapamiętywanie rozmiaru czcionki,
  • pliki cookies serwisu Facebook oraz YouTube.

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany domyślnych ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Close GDPR info
czwartek, 21 listopada 2019

Wersja tekstowa

Biuletyn Informacji Publicznej

Oborniki Śląskie

e-urzad

Wybierz wersję językową:

Pokażlanguage selection

RSSFacebookYouTube

Newsletter Pokaż newsltter block

Wybierz kategorię wiadomości, które chcesz otrzymywać:

Kalendarz wydarzeń

Listopad 2019

p w ś c p s n
1
2
3
4
5
6
7
Events of the day 8 Listopad 2019 (piątek)
9
10
Events of the day 11 Listopad 2019 (poniedziałek)
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
GIODO przestrzega przed szpiegującymi zabawkamiNa polski rynek trafiają inteligentne zabawki...
W dniu 20 marca 2017 r., w Urzędzie Miejskim w Obornikach Śląskich w Sali Urzędu Stanu Cywilnego...
Gmina Oborniki Śląskie zgłosiła sołectwo Uraz do realizacji tegorocznych Dożynek Wojewódzkich. W...
Szanowni Państwo, informujemy, iż na podstawie Rozporządzenia Wojewody Dolnośląskiego Nr 5 /...
Burmistrz Obornik Śląskich Arkadiusz Poprawa zaprasza wszystkich mieszkańców do wspólnego sadzenia...
Zapraszamy serdecznie na mecz piłki ręcznej. Podczas tej kolejki zostanie rozegrany mecz naszych...
Informujemy, że ze względu na konieczność przeprowadzenia prac modernizacyjnych na sieci...
Obornicki Ośrodek Kultury zaprasza do galerii plastycznej na otwarcie wystawy ceramiki użytkowej...
Duathlonowe i rowerowe wyzwanie na przetarcie się na początku sezonu 2017. Cross Uraz Duathlon...
Walczymy o każde drzewo i bezpieczne drogi !!!Wycinka drzew w Gminie Oborniki Śląskie od kilku...
Dane niezaszczepionych dzieci mogą być udostępnianie inspektorom sanitarnymPodmioty lecznicze mają...
Przewodnicząca Rady Miejskiej w Obornikach Śląskich  informuje, że na dzień  30 marca...
Planowane wyłączenia energii elektrycznejInformujemy, że ze względu na konieczność przeprowadzenia...
Przewodnicząca Rady Miejskiej w Obornikach Śląskich  informuje, że na dzień  30 marca...
Planowane wyłączenia energii elektrycznejInformujemy, że ze względu na konieczność przeprowadzenia...
Zgodnie z obietnicą Burmistrz Arkadiusz Poprawa złożył wniosek o dofinansowanie remontu...
Młode piłkarki i piłkarze z Pęgowa z sukcesami w Wojewódzkim Finale Turnieju o Puchar Tymbarka!W...
Burmistrz Obornik Śląskich Arkadiusz Poprawa zaprasza mieszkańców do wspólnej pracy przy nasadzeniu...
Budujemy chodnik przy ulicy Fredry w Obornikach Śląskich!Zakres robót obejmuje wykonanie 654 metrów...
Specjalnie na Państwa życzenie udostępniamy prezentację multimedialną, która została zaprezentowana...
Szanowni Państwo, ze względu na problemy techniczne występujące w Biuletynie Informacji Publicznej...
Obornicki Ośrodek Kultury wraz z Fundacją Raban zapraszają na warsztaty rękodzieła dla dzieci i...
Burmistrz Obornik Śląskich Arkadiusz Poprawa zaprasza do wzięcia udziału w mobilnej...
Wydział Ochrony Środowiska Gminy Oborniki Śląskie oraz Nadleśnictwo Oborniki Śląskie zorganizowały...
Zapraszamy na mecz o mistrzostwo IV Ligi Dolnośląskiego ZPN. W dniu 1 kwietnia 2017  o...
Zapraszamy na mecz piłki siatkowej o mistrzostwo Dolnośląskiej III Ligi Mężczyzn. Spotkanie...
Zachęcamy do czynnego włączenia się do pomocy przy przenoszeniu płazów na drógą stronę drogi...
W Obornickim Ośrodku Kultury 1 kwietnia 2017 roku odbył się koncert, podczas którego wystąpiły...
Po trasie Biegu Oborygena 2 kwietnia 2017 roku odbył się Bieg Charytatywny, z którego dochód...
Upiększamy i sprzątamy nasze miasto! W sobotę z inicjatywy Burmistrza Obornik Śląskich...
Planowane wyłączenia energii elektrycznejInformujemy, że ze względu na konieczność przeprowadzenia...
W celu czynnej ochrony gatunku bociana białego na terenie naszej Gminy, przy współpracy z firmą...
Reaktywacja Kina AstraGmina Oborniki Śląskie zamierza przystępić do modernizacji kina, dlatego też...
W związku z organizowaną przez Gminę Oborniki Śląskie zbiórką odpadów wielkogabarytowych...
Przy wejściu do Urzędu Miejskiego w Obornikach Śląskich zamontowano tablicę prognozującą jakość...
Zapraszamy wszyskich bardzo serdecznie na cykliczną już akcję wietrzenia naszych domów! Podczas...
Finał Powiatu Trzebnickiego Dziewcząt i Chłopców Igrzysk Młodzieży Szkolnej w Mini Siatkówkę Klas...
Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Trzebnicy informuje, że zakaz wypuszczania drobiu został...
STOP POŻAROM TRAW!Trwa ogólnopolska akcja „STOP POŻAROM TRAW”, która ma na celu zmniejszenie liczby...
Burmistrz Arkadiusz Poprawa wspiera sportowców. W Ośrodku Sportu i Rekreacji trwa montaż...
Ogłoszenia konkursu na kandydata na stanowisko dyrektora Szkoły Podstawowej nr 2 im. ppor. Józefa...
Na prośbę Dolnośląskiego Kuratora Oświaty Pana Romana Kowalczyka Burmistrz Obornik Śląskich...
                           ...
Szanowni Państwo, Już wiosna, dlatego warto odświeżyć zawartość szaf, garaży i strychów. ...
W dniu wczorajszym tj. 10 kwietnia w Krakowie przy ulicy Skałecznej 5 na Kazimierzu odbył się...
Informujemy, że ze względu na konieczność przeprowadzenia prac modernizacyjnych na sieci...
Obornicki Ośrodek Kultury zaprasza na uroczysty wernisaż wystawy przygotowanej przez Instytut...
Sąd: Żądanie numeru rejestracyjnego przy parkowaniu to łamanie prawa. Będą zmiany we Wrocławiu?By...
Zapraszamy na kolejną akcję upiększania naszych Obornik, która odbędzie się w sobotę 22 kwietnia!...
Wczoraj uczestniczyliśmy w spotkaniu informacyjnym dotyczącym drugiej edycji Dolnośląskiego Budżetu...
Ośrodek Sportu i Rekreacji w Obornikach Śląskich oraz Stowarzyszenie Miłośników Siatkówki OLIMP...
Firmy telekomunikacyjne nie mają prawa kopiować dowodów osobistychKopiowanie dokumentów tożsamości...
W Urzędzie Stanu Cywilnego 20 kwietnia 2017 roku odbyło się coroczne spotkanie Stowarzyszenia...
Gmina Oborniki Śląskie przypomina o konieczności przeprowadzenia obowiązkowej deratyzacji na...
Otrzymaliśmy kolejne dofinansowanie z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Dolnośląskiego...
Zapraszamy na mecz 21 kolejki 4. ligi dolnośląskiej, który odbędzie się 22 kwietnia 2017 roku o...
Przewodnicząca Rady Miejskiej w Obornikach Śląskich informuje, że na dzień  27 kwietnia 2017r...
Sobota 22 kwietnia przyniosła ze sobą wiele ciekawych wydarzeń w Obornikach Śląskich! Chwilę po...
Równolegle z akcją "Wstań! Zasadź krzewy" na obornickim placu "Mój Rynek" ruszyła kolejna akcja "...
W hali Publicznego Gimnazjum w Obornikach Śląskich odbył się dzisiaj turniej mini siatkówki...
W sobotnie popołudnie w Siłowni Hektor w Obornikach Śląskich odbyły się III Otwarte Mistrzostwa o...
GIODO zaprasza do udziału w Forum Młodych Mistrzów!Do 30 kwietnia 2017 r. młodzi naukowcy i ...
Burmistrz Obornik Śląskich Arkadiusz Poprawa oraz Związek Kombatantów RP i BWP zapraszają na...
Zapraszamy Państwa do zapoznania się z ofertą sprzedaży drewna, która mieści się w załączniku...
Już w najbliższą sobotę 29 kwietnia o godzinie 17.00 na parkiecie obornickiego gimnazujm...
Dbamy o rozwój najmłodszych dzieci!Gmina Oborniki Śląskie wraz z partnerami pozyskała...
Czy fantastyka staje się faktem? Dyskusyjny Klub Książki zaprasza już dzisiaj na spotkanie do...
W Obornickim Ośrodku Kultury przez ostatnie dwa dni odbywał się "Artystyczny Świat Malucha"....
Dzięki staraniom Burmistrza Arkadiusza Poprawy Gmina Oborniki Śląskie otrzymała KOLEJNE MILIONY...
Jednostki Ochotniczych Straży Pożarnych otrzymały nowy sprzęt!27 stycznia b.r. Burmistrz Arkadiusz...
Dzisiaj na stawie przy ulicy Wyszyńskiego zamontowano fontannę świetlną. Fontanna wyposażona jest w...