KLAUZULA INFORMACYJNA

Zmiana polityki prywatności

Drogi Użytkowniku,

Chcielibyśmy poinformować, że zaktualizowaliśmy Politykę prywatności naszego Serwisu. W poniższym dokumencie wyjaśniamy w sposób przejrzysty i bezpośredni jakie informacje zbieramy i dlaczego to robimy.

Zapisy w Polityce prywatności wynikają z konieczności dostosowania naszych działań oraz dokumentacji do wymagań europejskiego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (RODO), które jest stosowane od 25 maja 2018 r. Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych i w celach analitycznych przez Urząd Miejski w Obornikach Śląskich oraz przez zaufanych partnerów.

Administratorem danych osobowych Użytkowników Serwisu Urzędu Miejskiego w Obornikach Śląskich zwanego dalej Serwisem jest:
Burmistrz Obornik Śląskich,
z siedzibą  w Obornikach Śląskich przy ul. Trzebnickiej 1.

Zaufani partnerzy:

Administrator – Burmistrz wyznaczył inspektora ochrony danych osobowych, z którym można się skontaktować poprzez email iod@oborniki-slaskie.pl, lub pisemnie na adres siedziby administratora. Z inspektorem ochrony danych osobowych można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z  praw związanych z przetwarzaniem.

Każdemu Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do jego danych, prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych oraz prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych

Pliki cookies oraz dane użytkowników wykorzystywane są w celu:
a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

"Cookies" (ciasteczka) co to takiego?
"Cookies" (ciasteczka) są to pliki tekstowe wysyłane przez odwiedzane strony internetowe i przechowywane na komputerze Internauty. Domyślne parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwisowi, który je wcześniej utworzył.
Przykłady wykorzystania plików cookies na stronach:

  • przy informacjach na temat bieżącej sesji przeglądania.
  • mierzenie ruchu użytkownika na stronach za pomocą statystyk,
  • zapamiętywanie rozmiaru czcionki,
  • pliki cookies serwisu Facebook oraz YouTube.

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany domyślnych ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Close GDPR info
sobota, 21 września 2019

Wersja tekstowa

Biuletyn Informacji Publicznej

Oborniki Śląskie

e-urzad

Wybierz wersję językową:

Pokażlanguage selection

RSSFacebookYouTube

Newsletter Pokaż newsltter block

Wybierz kategorię wiadomości, które chcesz otrzymywać:

Kalendarz wydarzeń

Wrzesień 2019

p w ś c p s n
1
2
3
4
5
6
7
Events of the day 8 Wrzesień 2019 (niedziela)
9
10
11
12
13
Events of the day 14 Wrzesień 2019 (sobota)
15
16
17
18
19
20
Events of the day 21 Wrzesień 2019 (sobota)
Events of the day 22 Wrzesień 2019 (niedziela)
23
24
25
26
27
28
29
30
Dnia 19 kwietnia 2016 r. odbyło się inauguracyjne posiedzenie Komitetu Rewitalizacyjnego. Podczas...
Gmina Oborniki Śląskie  przystąpiła do opracowania Gminnego Programu Rewitalizacji Gminy...
Gmina Oborniki Śląskie przystąpiła do opracowania Gminnego Programu Rewitalizacji Gminy Oborniki...
Dnia 11 kwietnia 2016 r. Zarządzeniem nr 73/2016 Burmistrza Obornik Śląskich został powołany...
Informujemy iż dnia 16 marca 2016 r. został poddany konsultacjom społecznym projektu uchwały Rady...
Uczestnicy konferencji
W listopadzie 2015 r. Gmina Oborniki Śląskie złożyła wniosek w konkursie o przyznanie dotacji pn. „...
Raport podsumowujący przebieg konsultacji społecznych projektu Uchwały Rady Miejskiej w Obornikach...
Rozpoczynamy konsultacje Gminnego Programu Rewitalizacji Gminy Oborniki Śląskie na lata 2016-2026...
Nowy numer "Z pierwszej ręki" już dostępny! Zapraszamy do zapoznania się z wersją elektroniczą...
Przewodnicząca Rady Miejskiej w Obornikach Śląskich  informuje, że na dzień  25 sierpnia...
W Urazie zapowiada się ciekawa impreza sportowo - turystyczna. Zapraszamy na "Piknik Żeglarski nad...
Burmistrz Obornik Śląskich Arkadiusz Poprawa zachęca do wzięcia udziału w koncercie organizowanym w...
Przedsiębiorcy telekomunikacyjni na potrzeby rejestracji kart pre-paid nie powinni pozyskiwać kopii...
Stowarzyszenie Rozwoju Pęgowa 10 września 2016 roku organizuje Jesienny Jarmark Osobliwości. Już...
Wakacje dobiegają końca, dzieci i młodzież szykują się do rozpoczęcia nauki, a Gmina Oborniki...
Gmina Oborniki Śląskie zamontowała nowe, aktywne oznakowanie przejścia dla pieszych na ul. M. Curie...
Zwracamy się z prośbą do instytucji pożytku publicznego, które planują ubiegać się  o ...
Co na Twój temat wie Twój telefon komórkowy?W związku z coraz większą popularnością aplikacji...
Zapraszamy na Święto Jarzębiny 4 września 2016 roku do Golędzinowa.
W najbliższą sobotę zapraszamy na Piknik Lotniczy do Golędzinowa. Impreza organizowana jest ze...
W sobotę bawimy się na Pikniku Rodzinnym w Kotowicach
Burmistrz Obornik Śląskich Arkadiusz Poprawa zachęca mieszkańców Siemianic do udziału w konkursie...
Planowane wyłączenia energii elektrycznejInformujemy, że ze względu na konieczność przeprowadzenia...
W związku z doniesieniami prasowymi o wycieku danych z bazy PESEL, GIODO zwróci się...
Dnia 7 września o godzinie 10.30 w Urzędzie Stanu Cywilnego odbędzie się konferencja zamykająca...
Sołectwo Siemianice wspólnie z Klubem Sportowym ”Plażowicze” organizuje podczas Dożynek Gminy...
Wyciąg z propozycji zawodów: 1. Organizatorzy: Ośrodek Jeździecki ARKADIA, Klub Sportowy Arkadia,...
Planowane wyłączenia energii elektrycznejInformujemy, że ze względu na konieczność przeprowadzenia...
Rozkłady jazdy autobusów szkolnych 2016/2017.TUTAJ wersja papierowa do pobrania.   ...
Poniżej prezentujemy plan parkingów, które przygotowaliśmy dla Państwa z okazji święta plonów w...
Burmistrz Arkadiusz Poprawa spotkał się 1 września z młodym, utalentowanym kajakarzem, mieszkańcem...
Dbając o bezpieczeństwo dzieci wracających z wakacji Gmina Oborniki Śląskie dokonuje kolejnych...
W tegorocznej edycji konkursu "Piękna Wieś Dolnośląska" Gmina Oborniki Śląskie zgłosiła wieś...
Zapraszamy bardzo serdecznie do Rościsławic na V Rajd Cysterski organizowany w ramach projektu #57...
Zbiórka elektrośmieci w Obornikach Śląskich 10 września 2016 roku. Mieszkańców Gminy Oborniki...
Planowane wyłączenia energii elektrycznejInformujemy, że ze względu na konieczność przeprowadzenia...
Dzisiaj w Urzędzie Stanu Cywilnego o godzinie 10.30 odbyła się konferencja zamykająca Gminny...
W lekturze, którą przygotowaliśmy dla Was poniżej znajdziecie informację dotyczące zasiłku i...
Zapraszamy na Piknik Jeździecki do Wielkiej Lipy, który odbędzie się pod patronatem Burmistrza...
Planowane wyłączenia energii elektrycznejInformujemy, że ze względu na konieczność przeprowadzenia...
W Obornickim Ośrodku Kultury 8 września 2016 roku odbyło się kolejne spotkanie w sprawie projektu...
Zapraszamy na kolejną imprezę organizowaną w ramach projektu "Aktywne Wzgórza Trzebnickie".
W  ramach współfinansowania ze środków otrzymanych z  Dotacji  Budżetu  Zarządu...
SZANOWNI MIESZKAŃCY Zgodnie z uchwałą nr XXXI/218/16 Rady Miejskiej w Obornikach Śląskich z...
Zapraszamy wszystkich miłośników piłki ręcznej na mecz
Zapowiada się ciekawe wydarzenie! Zabieramy kijki, dobry nastrój oraz wygodne buty i wszyscy...
II Ogólnopolska Konferencja „Pieniądze są dla szkoły” Co zrobić, aby szkolne konto było zawsze...
Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji projektu Manufaktura Dobrych Pomysłów. Razem z bezpłatnymi...
Wyciąg z propozycji zawodów: I. Informacje ogólne: 1. Miejsce rozgrywania zawodów – Ośrodek Jazdy...
Obornicki Klub Rowerowy wspólnie z Gminą Oborniki Śląskie 18 września 2016 roku zorganizował drugą...
Pęgów Soccer Cup 2016 wydarzenie sportowe zorganizowane 18 września 2016 roku przez Klub Sportowy...
Mieszkańców Gminy Oborniki Śląskie zachęcamy do wypełnienia ankiety! Poniżej znajduje się link do...
Informujemy, że ze względu na konieczność przeprowadzenia prac modernizacyjnych na sieci...
Zachęcamy do udziału w regularnych warsztatach z mozaiki, które prowadzone będą od 28 września w...
Zachęcamy do udziału w Festiwalu Wiary i Życia, który odbędzie się w dniach 25 września - 2...
Gmina Oborniki Śląskie dokonuje inwestycji mających na celu przebudowę kotłowni w budynku szkoły...
Przewodnicząca Rady Miejskiej w Obornikach Śląskich  informuje, że na dzień  29...
Planowane wyłączenia energii elektrycznejInformujemy, że ze względu na konieczność przeprowadzenia...
W ubiegły piątek 23 września rozpoczęła się kolejna inwestycja na terenie naszego miasta. Tym razem...
Staramy się kompleksowo chronić Wasze dane osobowe oraz prywatność i dbać o komfort indywidualnego...
W Gminie Oborniki Śląskie rozpoczął się projekt "Pudełko Życia", który prowadzi Stowarzyszenie Klub...
W sobotę 25 września 2016 roku w Pęgowie odbył się turniej piłki nożnej amatorów. W zawodach wzięło...
Ochotnicza Straż Pożarna w Pęgowie pozyskała nowy sprzęt zakupiony w ramach projektu pn.: "Poprawa...
Zapraszamy w najbliższą sobotę do Pęgowa